5-6 juni 2018: Het Cheow Lan Lake dat tot het Khao Sok nationaal park behoort is een prachtig stukje natuur en wij gaan een nachtje slapen in een drijvende hut.

We vertrekken ‘s morgens met gietende regen. Het ziet er niet echt goed uit. Maar naarmate we de toegang tot het meer naderen vermindert de neerslag. Eenmaal op de boot nog enkele druppels waardoor we tenvolle kunnen genieten van het werkelijk oogstrelende schouwspel dat we te zien krijgen. We waren hier al eens geweest, en het blijft één, zoniet het mooiste natuurpark dat we al gezien hebben. Het beslaat ook een oerwoud dat ouder en diverser is dan het amazoneregenwoud.

We arriveren aan onze drijvende hutten en nemen onze intrek. Door de veelvuldige regenval van de afgelopen nacht kunnen we geen activiteit meer doen en krijgen we een vrije middag. Niet getreurd, we kunnen kayaken en heerlijk zwemmen in het blauwgroene water van het meer. ‘s Avonds krijgen we nog een rondvaart om dieren te spotten op de dichtbegroeide oevers. We spotten enkel een aap.

In de drijvende hutten is het ondertussen feest. Een Canadese bende, bijna uitsluitend vrouwen, heeft zich de ganse middag beziggehouden met spelletjes en drinken zich de pleuris. Wel een gezellige boel.

Wij zijn ook met een groepje waaronder een Belgisch koppel. Blijkt de voetballer Dennis Praet met zijn madam te zijn. We maken er een gezellige avond van en met nog een Amerikaans koppel en 2 Nederlandse meisjes spelen we enkele spelletjes kaart.

De volgende morgen weeral vroeg op want om 6:30 een rondvaart om de ochtendtaferelen van het woud te aanschouwen. Allerlei geluiden waaronder heel duidelijk de roep van de gibbon. We kunnen nu ook een familie Gibbons spotten. Fantastisch, we zien ze jumpen van de ene boom naar de andere. We spotten ook nog een reuzevaraan en een aantal brilaapjes.

Na het ontbijt een trektochtje door de jungle naar de watercave. Die watercave gaan we te voet in en hierbij blijft enkel ons hoofd boven water. Speciale belevenis, zeker de moeite waard. De tocht zelf door deze jungle was ook meer dan de moeite en zeker geen gewone wandeling.

Bij terugkomst in ons resort op het water zit onze tijd hier erop en keren we terug naar ons hotel. Khao Sok, nog steeds niet zo gekend bij het grote publiek, maar oh, zo mooi.

In The Royal Cliff krijgen we nog een welverdiende Thaise massage alvorens we ons avondmaal nemen.

Morgen de transfer naar Koh Phangan waar we op onze lauweren gaan rusten.