3-4 Jun 2018: We verlaten het gezellige stadje Chiang Mai en gaan terug naar de jungle, het natuurpark Khao Sok. Met de vlieger naar Surat Thani waar we worden opgehaald door een prive-taxi, want wanneer wij daar aankomen rijdt er geen openbaar vervoer meer naar Khao Sok.

De vlucht en de taxirit verlopen vlot en tegen 19:30 zijn we in ons resort aangekomen. We checken in en na ons avondmaal betrekken we onze hut. Nog eens een prima bed en voor we gaan slapen kunnen we op ons terras genieten van de relatieve stilte van de jungle en zijn geluiden.

Bij het wakker worden horen we in de verte de gibbons. We ontbijten en nemen een duik in het prachtige zwembad. Het water is super van temperatuur. Het weer ziet er minder uit. Volledig bewolkt en het duurt dan ook niet lang voor we de regen op onze bast krijgen. Ondanks de regen blijft het warm en vochtig.

We wandelen door het kleine maar gezellige dorpje en keren terug voor onze lunch. Na de lunch vertrekken we voor een namiddaguitstap. We gaan eerst in de gietende regen Olifanten wassen. Een verfrissende en toch wel indrukwekkende bezigheid om zo’n gigantische olifant met een borstel te schrobben in de rivier, waar je dan zelf tot je middel instaat. Als je naast zo’n gigant staat voel je jezelf toch maar heel petieterig.

Daarna naar een warmwaterbron. Hier zou een bron zijn van warm water en hebben ze een 4-tal pools gemaakt. De warmste pool is echt niet te doen. Daar kunnen wij niet in. Dat is omzeggens kokend water. Laat me zeggen dat de temperatuur zowat gelijk staat met het heetste water dat je bij ons uit een boiler krijgt. De volgende kan je in, maar slechts enkele minuten. De andere zijn redelijk te doen, maar toch ook nog vrij heet. Hoe dan ook, heel speciaal.

Daarna nog een paar viewpoints en de apentempel waarna de middag eropzit en we in onze resort een klepke kunnen drinken. De elektriciteit is ondertussen in heel Khao Sok uitgevallen waardoor we niet kunnen douchen en met een pillamp onze weg moeten zoeken. Er is door de regen blijkbaar een zware boom op de hoofdleiding gevallen. Gaat even duren voor het hersteld is.

We bereiden ons dan maar in de duisternis voor op onze tweedaagse tocht naar het meer van Khao Sok.