1-2 Juni 2018: Na het Gibbonavontuur verlaten we Laos en gaan we terug naar Thailand. Via, weeral, een friendshipsbridge rijden we de grens over. Tot onze verbazing krijgen we een stempel waarmee we 30 dagen in Thailand kunnen blijven. Normaal mochten wij slechts een stempel voor 15 dagen krijgen. Een beetje later, tijdens het wachten, moest Maddy mee op de foto met een van de grensbeambten. Waarschijnlijk hadden ze hier nog geen grijze weelderige haardos gezien.

Een minibusje komt ons oppikken aan de grenspost voor de lange rit naar Chiang Mai. Uiteindelijk valt het redelijk mee. Het busje zit niet vol en we hebben ruim voldoende plaats om ons comfortabel te installeren.

Omstreeks 16:00 uur arriveren we in ons Hotel in Chiang Mai. Pal in het centrum en voorzien van een klein zwembadje. Dit maken we onmiddellijk onveilig met een heerlijke plons in het warme water.

Na het opfrissen verkennen we het stadje een eerste keer te voet. We krijgen nu enkele plensbuien over ons heen maar vinden toch een gezellig restaurantje waar we goed kunnen eten.

Na een perfecte nachtrust, eindelijk nog eens een bed met een goede matras, zijn we beiden terug gerecupereerd. Vandaag verkennen we het centrum van Chiang Mai met de fiets. De gevoelstemperatuur loopt weer in de 40 maar we fietsen de vele bezienswaardigheden van Chiang Mai allemaal af.

We ontdekken zo ook een verborgen parkje en bezoeken de vele tempels. Ondertussen stoppen we regelmatig voor een versnapering en als laatste willen we de bekendste tempel in het centrum bezoeken, de Wat Chedi Luang. Ons Maddy wordt echter geweigerd op basis van haar veel te sexy kledij. Dan skippen we deze tempel maar en drinken rechtover iets. Oei, bier drinken tussen 2 en 5 kan niet in de onmiddellijke omgeving van de tempel. Niet getreurd, we krijgen het bier aangeboden in een uit de kluiten gewassen Mok, zodat je niet kan zien dat er bier inzit.

Na dit intermezzo terug naar het hotel voor een verfrissende duik. ‘s Avonds hebben we een heerlijk avondmaal en bereiden ons voor op de vlucht naar Kao Sok morgen.