28 Mei 2018: De tweede dag cruisen op de Mekong richting Huay Xay. Ditmaal verzeilen we op een boot met houten banken waar je per vier aan een tafel kan zitten. We zijn goed op tijd en installeren ons zodat we één compartiment van 4 voor ons hebben. De boot loopt weer goed vol, maar we hebben geluk en kunnen onze compartiment voor ons behouden.

Vertrek is weer meer dan een half uur te laat. Hopelijk zijn we voor 17:00 uur in Huay Xay, zodat we vandaag nog kunnen inchecken voor de Gibbon Experience van morgen.

De tocht vandaag is veel relaxter als die van gisteren, alleen al omdat we veel gezelliger zitten. De meeste toeristen zijn ook dezelfde van gisteren. De tocht zelf is een beetje een copie van die van gisteren met de ontzettend groene Laotiaanse landschappen op de achtergrond.

We krijgen af en toe een ferme pletsbui over ons heen. Water komt er echter niet binnen. Ze lossen dit simpel op door een grote plastic neer te rollen. Iedereen helpt en in een wip en een gauw houdt die plastic de regen buiten.

Rond 17:00 uur zijn we aan de pier in Houay Xay. Juist te laat natuurlijk om in te checken bij de Gibbon affaire. Met de Songthaew naar ons hotel dan maar. In de songthaew worden we vergezeld door een Chileens koppel dat samen met ons het Gibbonavontuur gaat meemaken.

Houay Xay is een klein grensdorpje dat, het is absoluut geen hoogseizoen, zo goed als verlaten is.

Redelijk moe van de,weeral lange boottocht, gaan we iets simpel eten en trekken we ons vroeg terug in onze kamer om ons voor te bereiden op het hoogtepunt van deze reis. De Gibbon Experience.