18 Mei 2018: Laatste dag Bangkok. We Checken uit en kunnen onze bagage in het hotel laten en vanavond nog een douchke nemen voor we naar het treinstation vertrekken.

We maken nog een fikse wandeling in het bloedhete Bangkok en verkoelen ons in de sjieke shoppingmall “CENTRAL”. Daarna de Skytrain in naar Nana. We kuieren door Sukhumvit 4 waar Nanaplaza is gehuisvest. We zien hier vele 50, 60 en 70-tigers met dikke buiken die de bars bezoeken op zoek naar contact met de lokale vrouwelijke bevolking.

We sloffen langzaam terug naar ons Hotel en nemen daar nog een verfrissende douche alvorens we ons met de tuktuk naar het treinstation laten brengen. We zijn goed op tijd en drinken in de omgeving nog iets waar een koppel met een jong kindje problemen heeft om hun treinticket te bekomen. Wij blij dat we dit al gedaan hebben.

We nemen plaats in onze First class Sleepertrain. Het is een nieuwe wagon waarbij we voor ons een aparte cabine hebben. We moeten wel in een stapelbed slapen maar hebben privacy. Er is zelfs een douche voorzien in de wagon en heel propere WC’s. Allemaal prima. De treinrit zelf verloopt vrij vlot , maar ondanks dat het een zogenaamde “express” trein is stopt die onderweg toch wel heel veel. De bedden zijn relatief comfortabel maar slapen in een trein is toch niet echt ons ding.

19 Mei 2018: Omstreeks 07:15 uur arriveren op onze eindhalte in Thailand (Nong Khai). Hier kopen we tickets voor de trein over de friendshipbridge tussen Thailand en Laos en vervullen de grensformaliteiten. De beambte in Laos zet ons nog eens flink in het zak door een woekerwisselkoers te hanteren. De prijs voor de Visa wordt berekend in US dollar, maar die hebben we niet, dus betalen we in Thai Bath aan een woekerkoers.

We geraken goed in ons Hotel maar kunnen nog niet inchecken wegens te vroeg. Dan maar bagage achterlaten in Hotel en te voet op verkenning in Vientiane. We wisten dat er niet zo veel te zien was in Vientiane en dit blijkt echt zo. Wanneer we tegen 13:00 uur terug aan ons hotel komen hebben we de indruk bijna alles gezien te hebben in Vientiane.

We checken in en maken gebruik van het grote bubbelbad, waarna we een welverdiend middagdutje doen.

Vientiane is de hoofdstad van Laos maar voelt niet echt aan als een hoofdstad. Er is niet al te veel beweging op straat, mogelijk ook door de hitte. Tegen de avond verandert er veel. Er staat ineens een grote markt op de oevers van de Mekong en daar komt een massa volk op af. We kuieren over die markt, met veel rommel, en genieten van de sunset die we krijgen voorgeschoteld.